· 

Geluksvogels

De geluksvogels van het valkeniershof

In het voorjaar trokken we met JAck, ons neefje naar het valkeniershof van Marina Bliek. Deze bijzondere dame houdt behalve van honden ook erg veel van vogels. Omdat ook Jack een geluksvogel was, hij mocht dit jaar immers zijn lentefeest vieren, dachten we dat het leuk was hem de vogels van Marina te laten ontmoeten. Nu moet je weten dat de vogels van Marina, niet de doorsnee zangvogeltjes zijn, die je wel eens op bezoek bij je grootouders ziet... Marina houdt van... roofvogels!

Van vogels houden,  betekent dat je ze natuurlijk niet zomaar in een kooitje opsluit en ze nu en dan een hapje toesteekt. Daar draait het bij Marina ook om: Het lijkt wel of Marina hun taal spreekt: niet alleen lijkt ze met hen te praten, ze vliegt ook met de vogels! Niet op hun rug natuurlijk, maar als Marina de vogels laat vliegen, komen ze bij haar terug... Heel bijzonder om te zien én mee te maken.  Want deze geluksvogels mochten het ook eens proberen:

een beetje valkenier is toch voorzichtig ;-)

Aanvankelijk waren Jack, Annalou en Astor toch een beetje twijfelend... De vogels zijn echt wel groot en indrukwekkend met hun doordringende blik, maar zelfs Astor was algauw verkocht aan de dieren.  Zijn naam betekent natuurlijk niet voor niets HAVIK... En zijn bedje lag altijd al vol uilenknuffeltjes!

Het valkeniershof is echt een aanrader! We werden ontzettend hartelijk ontvangen door Marina en het is eigenlijk wel een magische ervaring!Wie er ook eens heen wil vindt hier de gegevens!

Reactie schrijven

Commentaren: 0