Hoe lang duurt een fotoshoot?

Doet je kleintje in de namiddag nog een dutje? Of ben je op zoek naar slechts enkele beelden met een bepaald idee erachter? Wil je een reportage van een voormiddag in het bos? Alles is bespreekbaar...

hou er rekening mee dat kinderen het eventjes leuk vinden om op de foto te gaan, maar dat er natuurlijk wel grenzen zijn aan hun spanningsboog. Ze hebben tijd nodig om een beetje te wennen aan mijn "derde oog", maar na een tijdje kunnen ze het ook wel vervelend gaan vinden.  het is daarom niet aangewezen om minder dan een half uurtje maar evenmin oneindig lang met een camera op hun snoet te wijzen... Geef toe, als jij een hongertje krijgt of moe bent, heb je toch ook geen zin in iemand die je de hele tijd achterna zit en elke gezichtsuitdrukking wil vangen?

Foto's (laten) maken moet vooral plezierig blijven, voor iedereen. De ervaring leert bovendien dat de mooiste foto's gemaakt worden, op het moment dat iedereen zich ontspannen voelt... Meestal is dat nadat het ijs gebroken is en voor de andere basisbehoeften of verveling zich opdringen. Een kleine snack, een stukje fruit, een toilet in de buurt en misschien het lievelingsspeeltje van zoon- of dochterlief bij de hand hebben is altijd een goed plan.  het kan je wat extra tijd kopen voor nog enkele extra plaatjes, maar weet: genoeg is genoeg!

 

Astors

"Ik-heb-écht-geen-zin-meer-blik"

Als ik die zie weet ik: nu moet ik ophouden!

Maar deze keer kon ik écht niet weerstaan...

Stoute mama!