· 

+++ MEER MINKE +++

Dit is hoe ik Minke voor me zie als ik aan haar denk: met een brede glimlach, fonkelende ogen en natuurlijk haar kenmerkende, speelse, blonde krullen. Uiteraard heeft ze iets meer kleren aan, als ik gewoonlijk aan haar denk. Wel een beetje grappig als je er bij stilstaat, want weinigen zagen al zoveel schaars geklede vrouwen als Minke. in haar job als vroedvrouw is dat eerder evident.  Maar dit keer focuste ik niet op Minke als vroedvrouw. Dit keer draaiden we de rollen om en gaf zij zich een beetje bloot...

Minke leeft intens. Ze houdt van fietsen, in de natuur zijn, lange wandelingen en diepgaande babbels. met een zoon van 9, en een zoon én een dochter van 7 heeft ze haar handen vol. Toch  wijdt ze haar beroepsleven dus aan al die moeders en honderden baby's die het levenslicht nog moeten zien of net zagen. Nauwer verbonden zijn met vrouwelijkheid is bijna onmogelijk. Ook al gaat dit blogje niet over Minkes werk, het is toch een deeltje van haar geworden. Minke is altijd zorgend, zonder dat ze er daarom "bezorgd" is gaan uitzien. Ongelooflijk, hoe ze als alleenstaande mama toch al die gebroken nachten trotseert als er weer een bevalling onder het maanlicht plaatsvindt en er toch blijft uitzien alsof dat helemaal vanzelf gaat. Er lijkt altijd een sluier van lichtheid rond Minke te hangen. Alsof zij zeker weet dat alles goed zal komen. Een geheim dat alleen zij kent. Als het even tegenzit, gewoon geduldig zijn, zo lijkt het wel.

zo verscheen ze ook voor mijn camera, rustig, wachtend, zachtjes pratend, de muziek in zich opnemend, mijmerend, best wel op haar gemak.

Wat Minke ook kenmerkt voor velen "hier", is haar charmant Nederlands accent, al valt het mij op dat dat over de jaren heen een klein beetje vervaagt. Het West-Vlaamse taaltje kruipt er stiekem toch ook een beetje in. Ze is één van de jongste dochters van een groot meisjesgezin: Esther, Mirjam en Liesbeth gingen Minke voor en alleen haar jongere broer Dick bracht nog wat mannelijke hormonen in huis. Het is ongetwijfeld in dat kroostrijke gezin dat Minke haar sociale talenten meekreeg. Ik ken werkelijk niemand die zo goed kan luisteren als Minke. Ze kan haar eerlijke en ongezouten mening met je delen zonder afbreuk te doen aan de jouwe. Ze kan een zaak belichten zoals je het nog nooit bekeken had en je daar toch niet stom over laten voelen.Ze kan oprecht verwonderd zijn en daarvan ontzettend genieteN. Minke heeft het grote talent te kunnen genieten van kleine dingen. Ze heeft een geweldig gevoel voor humor en het is onvoorstelbaar hoeveel geduld ze heeft, zonder dat ze zichzelf daarbij vergeet!

En geduld is iets wat mijn besties kunnen gebruiken!

Inderdaad, het tienerwoord van het jaar is me ook niet ontgaan ;-)

De dahlia's op de foto's hadden natuurlijk al verraden dat de beelden enkele maanden terug werden gemaakt. Maar zo in deze winterse dagen doen ze misschien al een klein beetje weer verlangen naar een zonnetje en wat nieuw leven...

Waarschijnlijk daarom dat ze zo goed bij Minke passen... Vind je ook niet? 

Minke ontzettend bedankt om te zijn wie je bent! Jouw vriendschap heeft mijn leven al zoveel kleur gegeven, ik zou me er geen zonder jou willen voorstellen!

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Marijke Deweerdt (donderdag, 27 januari 2022 09:07)

  Heel mooi Nelle en Minke, warm en zacht en sfeervol.

 • #2

  Doortje (donderdag, 27 januari 2022 18:49)

  Mijn 'hollandse' naam is niet het enige dat ik met je deel Minke. Wat een prachtig portret! Blijf vooral zo! Lieve groet xx

 • #3

  Mireille (vrijdag, 28 januari 2022 11:42)

  wat een prachtige foto's van een oh zo schone en prachtige madam!! ik geniet er met volle teugen van en ga spontaan glimlachen en wat een mooi verhaal er ook bij! de foto bij het raam met de dahlia's ... ééntje voor bij te mijmeren Dank je wel xx

 • #4

  Ineke (vrijdag, 28 januari 2022 13:15)

  Een vrouw van ongekende schoonheid, van buiten en van binnen. Mooie kloppende omschrijving en prachtige foto's!
  Haha, en ik als Hollandse genoot altijd van haar Vlaamse accent.
  Lieve groet,
  Ineke

 • #5

  Anneke (zondag, 30 januari 2022 16:55)

  Lieve minme
  Heel mooie foto's, je straalt uit wie je bent.
  Lieve groet, Paul en Anneke