· 

+++Stralende zestiger+++

Iets meer dan forty-something...

Toen ik vorig jaar mijn eerste "body-positivity" of "licht-geklede vrouwenshoot" -zo je wil- (het zal niet voor niks zijn dat mijn autocorrect "stoot" van "shoot" maakt ...) deed, zag ik hoe vrolijk zowel mijn nichtje als ikzelf daarvan werden. Daarbovenop kwamen talloze reacties uit haar én mijn omgeving van hoe knap ze wel is en zo mooi dat ze dit durfde, dat het bovendien zo'n stralende dame is, vanbinnen én vanbuiten... En dat klopt! Dat vind ik ook! Dat ligt helemaal niet alleen aan mijn foto's! Maar het eens te horen, het gaf haar, met mij erbij, een boost!

 

Ik wil dit voor nog vrouwen: dat ze gezien worden voor wie ze zijn! Prachtige madammen met karakter, met pit en een warme binnenkant. En dat ze het horen ook. Voor mijn zus werkte het net zo. We kregen het allebei warm van de fijne complimenten toen mijn jongste zusje een paar maand geleden  zich ook schoorvoetend voor mijn lens had begeven...  En toen dacht ik:maar ik ken toch eigenlijk een massa vrouwen die zo'n complimenten verdienen! En nee, ze zijn niet allemaal thirty en forty-something. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en stapte op mijn collega Lieve af.

 

Lieve Lieve...  begon ik voorzichtig, ik ben op zoek naar iemand die met mij wil tonen hoe mooi vrouwen in hun fifties kunnen zijn... "Ja, maar Nelle..." begon het antwoord. Ik wist dat er een maar zou komen, dus ik begon mijn tegenargumenten klaar te stomen... "ik ben er wel al zestig hé..." Mijn hart stond even stil... Had ik deze dame nu geblameerd? juist niet! Ik schatte ze tien jaar jonger!En dat is precies mijn punt: net zoals het maatje niet telt als het om het content zijn en je goed voelen gaat, doet ook leeftijd er niet toe! EN dat bewijst deze stralende zestiger...

 

Ik denk dat ik een nieuw levensdoel heb... stralen als Lieve doet op haar leeftijd! Wauw... Wat een dame is dit!  Sterk, maar toch met gevoel, zacht maar toch met pit en geen letter van haar naam heeft ze gestolen! Meer nog: zoveel durf, gecombineerd met zoveel natuurlijke flow, mildheid en souplesse mag wel een ereplekje krijgen.  Daarom wil ik deze reeks voortaan graag "Lieve lijven" noemen, met grote L naar deze Grande dame!

Misschien was het leukste aan de fotosessie met Lieve wel dat het eigenlijk een gezellig onderonsje met een glaasje wijn was, met geklets over ons eigen lief en leed en koetjes en kalfjes. Of misschien toch nog net iets leuker... haar reactie op de foto's! Ze voelde zich zo fantastisch, een andere vrouw als het ware! -missie volbracht-

Want achter deze mooie vrouw, schuilt eigenlijk een heel bescheiden en een tikkeltje verlegen meisje (van éénenzestig om precies te zijn)...

Oh ja, en Lieve heeft ook nog eens superveel goeie smaak!! Want naast een prachtvrouw met een geweldig lijf, heeft ze ook nog eens een geweldige plantencollectie en een verzameling prachtig keramiek om de heerlijkste koffietjes en de mooiste, lekkerste slaatjes uit te toveren... Je zou je voor minder goed in je vel voelen!

Commentaren: 3
 • #3

  Marie (zaterdag, 21 maart 2020 09:05)

  En weer klikt ze op haar best!
  Wat een prachtige dame zeg ! Xx

 • #2

  Marijke (zaterdag, 21 maart 2020 08:45)

  Zo mooi Nelle! Zo warm! En ja Lieve is een fantastische madam, wat je schrijft over haar dat kan ik helemaal beamen. een sterke,warme, lieve, mooie dame.
  Je foto's Nelle brengen dit helemaal tot uiting. Bravo voor beiden!

 • #1

  Cis (zaterdag, 21 maart 2020 08:35)

  Waw! Prachtig...